zaterdag 9 maart 2013

Plopsa Theater met 1.400 zitplaatsen officieel open op 15 juli 2013

Nieuwsupdate:

Kijk voor Plopsaland tickets op: www.depanne.mobi

Het zogenaamde Plopsa Theater heeft een capaciteit van 1.400 luxueuze zitjes, waarvan er 400 plaats kunnen maken voor rolstoelen. Er is ook een ruime feestzaal voor walking dinners . ‘In het nieuwe theater hebben vanaf deze zomer de dagelijkse shows met Studio 100-artiesten plaats. Door haar ligging aan de straatkant kunnen we de zaal ook verhuren, zelfs als het park al gesloten is', zegt parkmanager Wim Wauters. ‘De kostprijs bedraagt 6 miljoen euro. Het theater wordt op 15 juli officieel geopend door Samson en Gert.'

Waar het vroegere Groot Theater stond, wordt nu een themazone rond het Studio 100-figuurtje Wickie de Viking aangelegd. Er komen twee nieuwe familieattracties. Op De Grote Golf vlieg je tegen 70 kilometer per uur draaiend heen en weer. In Wickie The Battle , in de Vikingbaai, bekamp je mekaar in bootjes voorzien van waterkanonnen. De zone telt ook twee horecapunten. De totale oppervlakte bedraagt 5.000 vierkante meter. Meer dan 2.500 vierkante meter gesculpteerde rotsen geven de Vikingbaai vorm. Plopsa investeert hier 5,5 miljoen euro. De zone ligt naast de ook al nieuwe Wereld van Kaatje .

Ook Rox van het gelijknamige Ketnetprogramma krijgt een plaatsje in het park. De SpringFlyer wordt in een nieuw jasje gestopt en omgedoopt tot ROX-Flyer . Verder investeert Plopsa nog 300.000 euro in een nieuw verlichtingsplan voor de parking, in nieuwe parkeerplaatsen voor gehandicapten en nieuwe sanitaire blokken.

Het nieuwe theater en Wickie de Viking brengen op termijn elk een tiental nieuwe jobs mee. In 2012 ontvingen de verschillende Plopsathemaparken samen 2,6 miljoen bezoekers. Goed voor het tweede beste jaar ooit. Nu mikt kabouter Plop op 3 miljoen bezoekers met de hele groep. ‘Wij zijn altijd blijven investeren. Ons park is rendabel. Dan heb je ook middelen. Investeringen trekken bezoekers aan en doordat we jaar na jaar meer bezoekers tellen, kunnen we ook meer investeren. Zo simpel is het', aldus Wim Wauters.

Bron: Nieuwsblad.be

Kijk voor Plopsaland tickets op: www.depanne.mobi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten